Gratis smsjes door Gmail

Standaard

Mogelijk is dit een goede oplossing voor als WhatsApp betaald moet worden? Of voor de Gmail gebruikers onder ons.

Introductie van Gmail’s gratis SMSjes functie.

Google heeft recent een SMS chat optie beschikbaar gesteld voor de gebruikers van Google’s Gmail.
Google Mail heeft nu een SMS functie waarmee SMSjes verzonden en ontvangen kunnen worden. Zowel naar als van mobiele telefoons.
Deze sms functie is niet heel erg nieuw voor de Europese landen, maar voor de Aziatische landen werd dit heel recent nog gelanceerd. Het is nu dus mogelijk om naar allerlei landen gratis SMSjes te sturen. Dit initiatief is gekomen doordat Google het eerst beschikbaar heeft gesteld in Afrikaanse landen, dit werd in 2011 gelanceerd, omdat SMSjes te duur waren om te verzenden, in sommige plaatsen van Afrika.

Door Gmail te gebruiken is het nu dus mogelijk om gratis SMSjes te verzenden en ontvangen, dit is natuurlijk alleen mogelijk voor Gmail gebruikers en dit is mogelijk door middel van de Gmail Chat interface. De reacties van deze gratis verzonden SMSjes zullen zichtbaar worden in de chat functie van Gmail, net zoals er nu gechat kan worden door middel van Gmail.
Ook zullen deze gesprekken opgeslagen worden in de Chat geschiedenis van de Gmail gebruiker, dit zou ook niets nieuws moeten zijn aangezien dit ook beschikbaar gesteld werd met MSN Messenger.

Hoe verzend je nu precies een gratis SMSje?
Log eerst in bij Gmail, plaats daarna het mobiele nummer die je wilt SMSen in de zoekfunctie (wanneer je deze al hebt toegevoegd) of in de chat functie van Gmail en klik vervolgens op verzenden nadat je klaar bent met het typen van de boodschap/bericht.

Wat vind je van deze vorderingen van Google en Gmail? Zou jij het gebruiken?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s