Windows 8 Pro weggegeven

Standaard

De downloadpagina van Microsoft heeft het mogelijk gemaakt dat Windows 8 Pro gratis kon worden gedownload, als je daarvoor een gratis upgrade van Windows Media Center had gedownload. Dit kwam door een fout op de downloadpagina van Microsoft. Deze fout heeft ervoor gezorgd dat Windows 8 Pro niet alleen gratis geïnstalleerd kon worden, maar ook permanent geactiveerd werd. Deze activatie kon worden gedaan door het gebruik van de activatiesleutel van de Key Management Service (KMS) die gedownload is voor de upgrade van Windows Media Center. De sleutel werd niet gecontroleerd. Dit is iets wat door Microsoft juist met de invoering van het KMS-systeem wilde waarborgen.

Dit systeem zou ervoor moeten zorgen dat meerdere installaties van Windows 8 niet met dezelfde sleutel geactiveerd konden worden. Dit werd gedwarsboomd doordat er een fout in het systeem ervoor zorgde dat de sleutel die gedownload kon worden voor de upgrade van Windows Media Center ook te gebruiken was voor de Windows 8 Pro activering. Dit was niet de bedoeling van Microsoft.

Er zouden door deze fout ook illegale kopieën van Windows 8 Pro verkocht kunnen worden, door het downloaden van de gratis sleutel vanaf de Microsoft-site.
De sleutel kan alleen gebruikt worden als Windows 8 Pro geïnstalleerd is via de volumesleutel via KMS.
Deze sleutel is oorspronkelijk bedoeld voor de Windows-installaties binnen bedrijven, omdat hierbij meerdere pc’s met Windows 8 kunnen worden uitgerust en geactiveerd door middel van één sleutel. Wanneer Windows 8 Pro geïnstalleerd is zou deze activatie voor zo’n 180 dagen geldig zijn.
In deze tijd kunnen meerdere pc’s worden uitgerust door middel van dezelfde sleutel, hierdoor zal de activatie dan ook permanent gemaakt worden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s