Grote bestanden verzenden via de mail (WeTransfer)

Standaard

Iedereen kent het probleem wel, je wilt leuke foto’s, video’s, muziek of andere documenten versturen via de mail, maar je krijgt de melding dat de bijlage te groot is om te verzenden.
Wetransfer is hier de oplossing voor! Niet iedereen kent het jammer genoeg, maar ik maak zelf al een lange tijd gebruik van deze website en ik ben er ontzettend over te spreken.
Via www.wetransfer.com kun je gratis gemakkelijk en snel grote bijlages uploaden en versturen via de mail, tot wel 2 GB!
Het ondersteund alle bestandtypen en kan verstuurd worden naar maximaal 20 ontvangers per keer dat je het gebruikt!! Hoe makkelijk en gaaf is dat?
Alleen moet er niet vergeten worden dan deze bestanden tot twee weken op WeTransfer blijven staan, daarna wordt het weggegooid van het internet

Wanneer je meer GB wilt hebben om te kunnen versturen, zou hiervoor betaald moeten worden.
Meer informatie hierover is ook te vinden op de site van WeTransfer: www.wetransfer.com

Maar hoe gaat dat nou in z’n werk?

Hieronder bespreek ik de stappen:

 1. Ga naar https://www.wetransfer.com/
 2. Wijs één of meerdere bestanden aan om te uploaden
  Als je meerdere bestanden aanwijst dan maakt WeTransfer er voor de ontvanger automatisch één ZIP bestand van. Ontvangers hoeven zo niet bestand-voor-bestand te downloaden.
 3. Geef het e-mailadres van de ontvanger(s) op
  Je kunt tot maximaal 20 ontvangers opgeven, voer gewoon de e-mailadressen in met een spatie ertussen. De ontvangers zien elkaars e-mailadres niet.
 4. Geef je eigen e-mailadres op
  Op dit e-mailadres ontvang je een bevestiging dat WeTransfer de bestanden heeft ontvangen en de ontvanger(s) een bericht heeft gestuurd. Als de bestanden door de ontvanger(s) zijn gedownload dan krijg je daar ook een bevestiging van.
 5. Vul indien gewenst een kort bericht in
  Hier kun je bijvoorbeeld een toelichting op de te versturen bestanden geven.
 6. Klik op Transfer
  De bestanden worden nu geüpload. Tijdens het uploaden kun je de mooie reclamefoto’s van WeTransfer bekijken en eventueel doorklikken naar de site van de adverteerder.

Maar hoe krijgt de ontvanger het dan te zien?
De ontvanger krijgt een email van WeTransfer dat jij bestanden gestuurd hebt naar deze persoon.
Om dit te kunnen “downloaden”/ophalen moet de ontvanger op de downloadknop in het emailtje klikken, waarna de ontvanger van de email geleidt wordt naar de website!
Op de website klik je nogmaals op downloaden en dan zie je het aantal procenten wat hij download, terwijl er reclame te zien is op de achtergrond.

Wanneer het zip-bestand met hierin de aparte verstuurde bestanden gedownload is, moet je deze nog uitpakken.
Dit doe je door de rechtermuisknop op het zip-bestand te drukken en dan op uitpakken te klikken.
Hierdoor wordt er een map geplaatst met hierin de gestuurde bestanden en voíla! Veel plezier met de ontvangen bestanden! (:

Nog belangrijk:
Let op: Geüploade bestanden blijven twee weken beschikbaar en worden dan automatisch door WeTransfer verwijderd om ruimte te maken voor nieuwe uploads van andere mensen.

Tip: Het ontvangstbericht bevat ook een optie om het bestand door te sturen naar andere ontvangers. Dus als je iemand vergeten bent dan hoef je niet alles opnieuw te uploaden. Het mailtje bevat ook een korte link naar de download die je kunt doorsturen.

N.B.:

 • Mocht iemand geen mail van WeTransfer hebben ontvangen, vraag dan even of het bericht per ongeluk door het Spam Filter in een ander mapje dan de inbox terecht is gekomen.
 • De website van WeTransfer.com is meertalig. De knop Transfer heet ook zo in het Engels
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s